Touwslager's Home Page

De Platte-knoop Familie ()


De platte knoop is een verbindingsknoop. Er is een pagina over verbindingsknopen.

De Platte knoop Algemeen

De platte knoop is slechts bruikbaar voor het eenvoudige werk. Hij is eenvoudig te leggen en beklemt zich niet waardoor hij altijd makkelijk los te krijgen is. De toepassingen variŽren van het vastzetten van opgerolde zeilen, het dichtbinden van pakjes, tot de basis van de schoenstrik. De platte knoop heeft zeer veel toepassingen, maar is geen verbindingsknoop. Zijn naaste verwanten, het ouwe-wijf, de dievenknoop en de whatknot hebben zo hun eigen toepassingen, maar die hebben niets met een betrouwbare verbinding te maken.

Gerelateerde knopen

Het Ouwe-wijf, of de boeren-knoop

Deze knoop is bijzonder onbetrouwbaar. Het ene moment slipt hij, het andere moment beklemt hij zich tot een bijzonder lastig los te peuteren knoop. Het is de moeite waard deze knoop actief uit je gewoonte te bannen.

De dievenknoop

Het verhaal gaat dat zeelui die de landrotten niet vertrouwden deze knoop op hun plunjezak legden. Een dief die de zak opende zou hem dan met een platte knoop weer sluiten en dat zou de zeeman dan opmerken.

De What-Knoop

Deze knoop schijnt gebruikt te worden in een goocheltruc. Maar hoe die gaat??

 

Commentaar, ideeen, sugesties mail me:  qqqq at realknots.com with subject "question" 
Alle mail zonder het juiste onderwerp worden automatisch, ongelezen weggemikt..
Het spijt me dat ik de mail link weg heb moeten halen. De Mailgrabbers hebben gewonnen.
Maar.... Ik heb een paar verborgen mail adresjes opgenomen zodat ze elkaar plat kunnen spammen nadat ze mijn "junk"gegrabbed hebben....
 

 

========================
Touwslager's Home Page